Een twintigtal aanwervingen al na de 2e jobday van Selor voor < 26-jarigen

Meer dan 1090 sollicitaties voor 65 vacatures…

We hadden in totaal 65 vacatures gepubliceerd naar aanleiding van de jobday van 13 december. Via ons platform hebben we 1090 kandidaturen ontvangen. Bovenop dit getal moeten de sollicitaties gerekend worden bij de FOD Financiën en de FOD Sociale Zekerheid, die – gezien de grote instroom – ontmoetingsmomenten in hun eigen gebouwen organiseerden.   

… en een twintigtal aanwervingen al!

Na de screening van de sollicitaties door de deelnemende organisaties werden er 274 kandidaten  uitgenodigd voor een interview op 13 december, en dit voor 27 selecties. Na deze interviews hebben een aantal organisaties alvast nieuwe medewerkers aangeworven, waaronder de FOD Beleid en Ondersteuning, de FOD Mobiliteit, het RIZIV, de Federale Pensioendienst, de RVA en de HVW.

Voor een aantal kandidaten was dit dus opnieuw een positief verhaal waarbij ze op één dag verschillende organisaties hebben leren kennen en hun carrière bij de overheid zijn kunnen starten.                                                             

Ze werden aangeworven tijdens de eerste jobday van Selor en verwelkomen nu kandidaten tijdens de 2e editie

Baptiste, Ulysse en Thibault namen deel aan de eerste 2 jobdays georganiseerd door Selor voor < 26-jarigen. In september waren ze nog kandidaten, in december verwelkomden ze als selectieassistenten nieuwe kandidaten voor een startbaanovereenkomst.

Dankzij hun feedback en hun ervaring in het hart van de actie, hebben onze drie collega's goede ideeën om ook van de toekomstige jobdays een succes te maken.

"In 2019 willen we soortgelijke events nog organiseren"

Koen Verlinden: “Vanuit onze klanten voelen wij een heel sterke nood aan dit initiatief. Zij zijn vragende partij om via een dergelijke actie de jongeren te kunnen bereiken. De grote interesse van de kandidaten bewijst ook dat Selor nog steeds populair is. Onze collega’s die tijdens de jobdays aangeworven zijn, tonen dezelfde enthousiasme. Dit sterkt ons in het idee dat het de moeite loont om samen met onze klanten te bekijken op welke manier we een soortgelijk event nog verder kunnen uitbouwen.”

Wil je jouw startbaanovereenkomsten tijdens één van onze jobdays aanbieden?

In 2019 zijn we nog steeds van plan om een evenement te organiseren voor < 26-jarigen. Als je wil deelnemen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Katleen Vermeire en Ana Santos.