Handboek ‘De HR-Regisseur’

‘De HR-Regisseur’ is een handboek bestemd voor HR-professionals. Het gaat dieper in op de wetenschappelijk onderbouwde processen en procedures binnen Selor, en dat op een bevattelijke en erg praktijkgerichte manier.

 

Cover NL

Aan de hand van echte cases komen onder meer de volgende thema’s uitgebreid aan bod:

- Hoe rekruteren en selecteren we in deze veranderende en vooral meer diverse arbeidsmarkt?
- Hoe verloopt een selectieproces?
- Hoe implementeren we competentie-management?
- Welke selectiemethoden kunnen we toepassen?
- Hoe voeren we een diversiteits- en gelijkekansenbeleid?

 

Waarom dit boek?

Marc Van Hemelrijck, voormalig gedelegeerd bestuurder van Selor en samensteller van het boek: “Net als in de filmwereld moeten HR-verantwoordelijken processen ‘regisseren’, castings organiseren om uiteindelijk een ‘ster-kandidaat’ te vinden voor een functie.

Selor zelf is goed vertrouwd met al deze stappen, want sinds 2000 zijn selectie, werving en rekrutering de domeinen waarbinnen Selor actief is en veel expertise en knowhow heeft verworven. Het opzet is dan ook om met dit praktijkgeïnspireerd boek onze kennis te delen met en open te stellen voor alle spelers binnen het HR-veld.”

 

Waar verkrijgbaar?

'De HR-Regisseur’ is een uitgave van Acco. Het boek telt 376 pagina’s en is beschikbaar in een gedrukte versie (34,50 euro) of als e-book (24,50 euro). Er bestaat ook een Franse versie. Bestellen kan via de online shop van Acco.