Onderzoekscijfers tonen aan dat vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd zijn op managementniveau. Binnen de federale overheid is bijvoorbeeld slechts 1 manager op 6 een vrouw. Precies om hen beter voor te bereiden op managementselecties en zo dit aantal op te drijven, organiseert Selor dus opnieuw Top Skills.

Dezelfde test als bij een echte managementselectie

In de praktijk is Top Skills een simulatie van een deel van managementassessment. Zo worden de kandidates getest op een aantal competenties die eigen zijn aan de functie van manager.

Op de goede weg

De feedback die Selor na de vorige editie van Top Skills kreeg, bevestigt het nut van het project:

  • 46% van de deelneemsters voelde zich klaar om te solliciteren voor een managementfunctie na het project
  • 70% had de intentie om een ontwikkelingsprogramma op te starten op basis van de verbeterpunten ontdekt in het kader van Top Skills
  • 89% verklaarde dat ze beter het niveau van hun competenties kennen
  • 69% voelde zich ook beter gewapend om voor een managementfunctie te gaan solliciteren

 

Gezocht: kandidates

Vrouwen met een universitaire opleiding (licentiaat of master) of die een functie uitoefenen op niveau A binnen de federale overheid, komen in aanmerking. Meer deelnemingsvoorwaarden staan in de rubriek 'Profiel' op de inschrijfpagina's. Top Skills biedt misschien ook kansen voor vrouwen binnen jouw organisatie, dus maak hen zeker attent op dit initiatief. Het event zelf voor middle management gaat door in de maand mei, voor top management in juni. Meer info vind je hier.

Inschrijven kan via selor.be:

 

Top Skills in jouw organisatie

Top Skills is meer dan een jaarlijks Selor-event. Dit programma voor de ontwikkeling van managementcompetenties heeft immers als doel het aandeel vrouwelijke personeelsleden in managementfuncties te verhogen in alle overheden en ondernemingen. Dus desgewenst ook binnen jouw organisatie. Verschillende formules zijn mogelijk. Zo kan jouw organisatie kiezen voor het volledige programma van Top Skills of voor een aantal modules hieruit.

Meer informatie over Top Skills en de verschillende modules voor organisaties vind je hier.