LarsrectangleSinds juli 2013 is de procedure voor het aanwerven van statutaire ambtenaren gewijzigd. Selor heeft toen de nieuwe tool ‘Online Werving’ voorgesteld, die de procedure vereenvoudigt en klanten van Selor meer autonomie geeft. Een positieve evolutie, zo vertelt Lars Vandekerckhove.

Hoe verloopt de overstap naar het nieuwe systeem?

Lars Vandekerckhove: “Van Selor ontvingen we vooraf een duidelijke handleiding. En op de infodag vandaag heb ik heel wat geleerd en gezien dat het om een erg gebruiksvriendelijk systeem gaat. Ik hoorde hier ook dat er nog een filmpje met een demo volgt, en dat vind ik een positieve evolutie.”

Wat vind je van de nieuwe tool ‘Online Werving’?

Lars Vandeckerkhove: “Voor mij is deze procedure op de eerste plaats klantgericht. Op dat vlak speelt Selor voor mij trouwens een voortrekkersrol. De invalshoek van de klant is duidelijk een belangrijk gegeven bij nieuwe ontwikkelingen. Die zorgen trouwens niet voor bijkomende complexiteit, maar net voor administratieve vereenvoudiging. Dat geldt net zo goed voor kandidaten, want ook voor hen werkt Selor aan gebruiksvriendelijke manieren om te solliciteren.”

Hebben jullie de nieuwe tool al gebruikt?

Lars Vandekerckhove: “Op onze POD werken in totaal zo’n 170 mensen. Het aantal aanwervingen hier is eerder beperkt, maximaal een tiental per jaar. Op onze dienst zijn we met drie gebruikers, en mijn Franstalige collega heeft in augustus 2013 al meteen een aanwerving opgestart binnen de nieuwe tool. Haar ervaringen waren alvast positief. Eens de mogelijkheden worden uitgebreid en de tool ook voor andere selecties kan worden ingezet, dan zullen we nog efficiënter kunnen werken.”

Waar liggen de grootse voordelen?

Lars Vandekerckhove: “Dankzij het nieuwe systeem krijgen we zelf de timing in handen, en zijn we op dat vlak niet langer afhankelijk. Al betekent dit voor ons ook een responsabilisering, omdat we zelf meer de aanwervingen moeten sturen. Maar ik vind het een positieve evolutie dat we meer autonomie krijgen. Daarnaast is de automatisering en digitalisering een bijzonder goede zaak. Zo maken we eindelijk komaf met het versturen van enveloppes vol met vellen papier naar de laureaten.”