Selor mocht op donderdagavond 14 november meer dan 250 HR-professionals verwelkomen in het Brusselse congresgebouw Area 42 voor zijn event rond het thema ‘Evidence-based HRM’. Deze aanpak gaat ervan uit dat een ‘wetenschappelijk onderbouwde praktijk’ de beste garantie vormt om innovaties doeltreffend en efficiënt door te voeren.

Sprekers & debat

Eerst was het de beurt aan een aantal sprekers om de principes van Evidence-based HRM uit de doeken te doen. Professor Frederik Anseel (UGent), ervaringsdeskundige Patrick Vemeren en enkele consultants van Selor brachten alvast opheldering. Daarna volgde een geanimeerd debat met professoren Frederik Anseel (UGent) en Karel De Witte (KU Leuven) en voor de overheid staatssecretaris Hendrik Bogaert en voorzitter Laurent Ledoux (FOD Mobiliteit).

Hieronder kan je de verschillende presentaties downloaden:

Officiële voorstelling van het boek “De HR-Regisseur”

Tijdens het event werd ook het Selor-boek “De HR-regisseur” van de hand van afgevaardigd bestuurder Marc Van Hemelrijck voorgesteld. Daarin schetst hij de verschillende stappen om ster-kandidaten te rekruteren en te selecteren. Dit boek is verkrijgbaar bij Acco en kan op de website van Acco worden aangekocht. 

Thesisonderzoek UGent

In welke mate beschikken HR professionals vandaag over de nodige vaardigheden om wetenschappelijk onderzoek te raadplegen?

Dat is de vraag van een thesisonderzoek dat momenteel loopt aan UGent. U kan uw steentje bijdragen door deze vragenlijst in te vullen. Door het invullen van deze vragenlijst kan u trouwens een "HR assistant for one day" winnen. 

Het onderzoek bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevraagt de kennis en vaardigheden van HR professionals voor het raadplegen en evalueren van onderzoek. Dit gedeelte van de vragenlijst zal ongeveer 20 minuten dur en. Deel twee van de vragenlijst gaat in op enkele persoonlijke eigenschappen en kenmerken van de werksituatie en zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.