Affiche _NLTe vaak zijn het stereotypes en vooroordelen die het aanwerven van medewerkers met een handicap in de weg staan. Net zoals personen met een handicap zelf ook met vooroordelen zitten over hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarom komt Selor met affiches met daarop de positieve boodschap ‘HANDIKNAP!’, en daarnaast plaatst het ook banners met dezelfde boodschap op verschillende relevante websites. Zowel naar werkgevers als naar kandidaten met een handicap wil Selor de boodschap geven ‘We’re on your side’, we geloven in de talenten van personen met een handicap! Selor wil immers zowel meer instroom van kandidaten met een handicap, als een betere en duurzame doorstroming van deze kandidaten op de arbeidsmarkt en specifiek bij de overheid.

Nieuw belevingsspel

Een van de nieuwe instrumenten die Selor aanbiedt, is een belevingsspel. Dit is intern ontwikkeld om zowel HR-verantwoordelijken als (toekomstige) collega’s van personen met een handicap de kans te geven om kennis te maken met de specifieke leef- en werkomstandigheden van deze personen. Het spel bestaat uit diverse opdrachten, waarbij de spelers op een fijne en aangename manier meer te weten komen over de leefwereld van personen met een handicap. Het spel  kan gratis worden gedownload. Er zit een handleiding bij, en het enige wat daarnaast nog nodig is om het spel te spelen, zijn een dobbelsteen en enkele attributen.

Andere tools van Selor

Het aanwerven van personen met een handicap is niet altijd een eenvoudig proces. Specifiek voor overheidsdiensten heeft Selor dan ook een brochure ontwikkeld met daarin alle informatie over aangepaste selectietesten en werkpostaanpassingen. Verder werkt Selor samen met andere actoren en toeleidersorganisaties op dit domein, en zijn er plannen om die samenwerking in de toekomst nog te versterken. In het voorjaar van 2014 zet Selor sterk in op een actieve en persoonlijke benadering van deze samenwerkingsverbanden.

Meer informatie? Lees het persbericht "Selor lanceert campagne voor personen met een handicap op de eerste Federale dag van de Diversiteit".