De taaltesten van Selor, en de certificaten voor wie slaagt, vormen een begrip in Belgiƫ. Deze testen zijn gebaseerd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen en gelden als een duidelijke waardemeter van taalcompetenties. Diezelfde procedure is nu gebruikt om samen met experts ook een certificatie voor gebarentaal te ontwikkelen. Selor heeft voortaan tests beschikbaar voor zowel de Vlaamse GebarenTaal (VGT) als de Langue des Signes de Belgique Francophone (LSFB), en voor iedere taal kunnen we zowel elementaire als gevorderde competenties meten. Dit is een uniek gegeven, waardoor het voor het eerst mogelijk is om in Belgiƫ een certificaat voor gebarentaal te behalen.

Productuitbreiding

Selor kreeg de steun van de Nationale Loterij voor de ontwikkeling van deze testen. In mei organiseren we de eerste testsessies voor kandidaten, daarna nemen we deze testen op in onze productportfolio. Organisaties of bedrijven die dat wensen, kunnen dan de competenties van hun medewerkers op vlak van gebarentaal door Selor laten certificeren. Deze certificaten zijn een goed instrument om de dienstverlening aan doven en slechthorenden te verbeteren.

Praktische info voor eerste testen gebarentaal

Om de nieuwe taaltesten voor gebarentaal in de verf te zetten, organiseert Selor twee testsessies in Brussel: op 22 mei voor VGT, op 20 mei voor LSFB. Meer details over de inschrijvingsprocedure staan op de Selor-website voor kandidaten.

Voor meer informatie of concrete vragen over de testen voor gebarentaal kan je contact opnemen met Vincent Van Malderen, Product & Innovation Manager Selor: tel. 02 788 66 52, of e-mail vincent.vanmalderen@selor.be .