Sinds 2013 werkt Selor samen met de VDAB om vacatures beter te verspreiden en zo meer kandidaten aan te trekken. Selor voorziet nu extra vorming en opleiding voor VDAB-bemiddelaars om hun kennis over Selor up-to-date te houden.

Krachten bundelen

In augustus 2013 hadden Selor en de VDAB al een samenwerkingsprotocol afgesloten. Ook Le Forem, de Waalse tegenhanger van VDAB, was hierbij betrokken. Voor de VDAB betekent dit protocol een verruiming van het aanbod jobs, voor Selor extra kanalen om vacatures bekend te maken.

Lokale aanwezigheid is een troef

Aurélie Damster, Communication Manager van Selor: “Bij Selor werken we vooral via digitale weg. Wij hebben geen lokale kantoren en zijn zelf niet actief in jobcoaching, maar hiervoor kunne we wel rekenen op de VDAB.” Zo’n protocol klinkt natuurlijk goed, maar vraagt ook om inspanningen om de nobele doelstellingen waar te maken.

‘Meet & greet’

Aurélie Damster: “Selor nodigde meer dan 50 VDAB-bemiddelaars uit voor een ‘meet & greet’ op 7 mei. De kans om hun kennis over Selor op te frissen en in te gaan op individuele vragen, maar ook om de onderlinge banden aan te halen en directe contacten te leggen. Een groot succes, zo bleek uit de vele reacties na afloop. Later dit jaar voorzien we dan ook soortgelijke initiatieven voor andere partners, zoals Le Forem of Actiris.”

 

VDABinfosessie2   VDABinfosessie1