De toestroom van vluchtelingen zorgt voor een forste stijging van de werklast bij de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ), en ook bij het Commissariaat-Genereaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS). Extra aanwervingen staan gepland, maar er zijn dringend juryvoorzitters nodig voor de selectie-interviews.

Extra selectie-interviews van oktober tot december

Iedere door Selor erkende juryvoorzitter kan zich kandidaat stellen om de selectie-interviews te leiden. Zowel aan Nederlandstalige als aan Franstalige kant zijn extra juryvoorzitters nodig. Er zijn 3 periodes voorzien voor de selecties van diverse profielen:

  • 1 tot 15 oktober: selecties (NL & FR) voor niveau A & C bij DVZ en het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (locatie: WTC II-gebouw in Brussel)
  • 1 tot 15 november: selecties (NL & FR) voor niveau A & C bij DVZ (locatie: WTC II-gebouw in Brussel)
  • 16 november tot 11 december: selecties (alleen NL) voor veiligheidsfuncties niveau C en D voor gesloten centra (locaties: Gesloten Centra in Merksplas en Steenokkerzeel)

Stel je kandidaat als juryvoorzitter

Heb je interesse om het DVZ bij te springen, stel je dan kandidaat als juryvoorzitter.

Voor meer informatie of om je kandidaat te stellen, kan je contact opnemen met:

Ook gezocht: 45 ambtenaren die tijdelijk overstappen naar Vreemdelingenzaken

De selectieprocedures en aanwervingen zullen enkele maanden in beslag nemen. Omdat de vraag naar extra personeel bij de Dienst Vreemdelingenzaken erg acuut is, rekent de dienst op andere federale ambtenaren om bij te springen. Via het project ‘Special Federal Forces’ kunnen ambtenaren immers tijdelijk overstappen naar een andere dienst die dringend extra mankracht nodig heeft. Concreet wil Vreemdelingenzaken zo snel mogelijk 45 federale ambtenaren van niveau C of D kunnen inzetten bij het onthaal van asielzoekers. Klik hier voor meer details.