Jobday 2 en 3 mei 2019: selectiegesprekken en jobbeurs

Voor onze 3e jobday voor min 26-jarigen hebben we gekozen voor een nieuwe formule: een combinatie van selectiegesprekken en een jobbeurs. Wij helpen je graag om je zo goed mogelijk voor te bereiden op dit evenement.

Belangrijke data

  • 20 maart 2019 en 22 maart 2019 : je vacatures in Pubweb
  • 30 april 2019 : opzetten stands

Tips voor aantrekkelijke functiebeschrijvingen

Hier vind je al de instructies om je vacatures te publiceren. We geven je graag enkele tips om jouw functiebeschrijvingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken:

  • Zorg voor een aantrekkelijke en wervende functietitel! Dat is het eerste wat kandidaten zien! Vermijd dus termen als ‘attaché’. Dit spreekt jongeren niet aan. Vermeld ook de plaats van tewerkstelling in de jobtitel.
  • Geef belang aan de jobinhoud.
  • Vermijd te technische termen en pas jouw tekst aan je doelgroep (jongeren) aan. Vraag een collega (die idealiter tot de doelgroep behoort) om jouw functiebeschrijving na te lezen, vraag zijn/haar mening. Probeer ook de projecten waaraan de kandidaten gaan meewerken en het doel ervan goed te beschrijven. Zij hechten hier immers veel belang aan.
  • In het veld ‘werkgever’ geef je korte en bondige info. Beperk je tot maximaal 4 regels en verwijs door naar jouw website! Als je organisatie ook deelneemt aan de jobbeurs, kan je hiernaar verwijzen! Dan weten de kandidaten ook meteen dat ze op de jobbeurs bij jullie terecht kunnen voor meer informatie over jouw organisatie.

Tips om je voor te bereiden op de jobbeurs

Per stand voorzien we 1 tafel en 4 stoelen.
Je zorgt voor de bekleding van je stand: roll-up, brochures, eventuele gadgets,…
We raden je aan om met 2 mensen op de stand aanwezig te zijn: 1 HR-medewerker et 1 medewerker van de rekruterende dienst (op dat moment of regelmatig).
Bereid je voor op mogelijke vragen van standbezoekers.
Je kan je stand op 30 april in de namiddag komen opzetten. Dan kan alles vlot starten op 2 mei.

Praktische info

  • Data: 2 mei: FR jobday, 3 mei: NL jobday
  • Adres : WTC III, Simon Bolivarlaan 30, 1000 Brussel
  • Catering : we voorzien een sandwich als lunch en er wordt drank voorzien gedurende de ganse dag.

Heb je vragen over de jobday?

Neem dan contact op met Katleen Vermeire (02/740 78 22) of Ana Santos de Oliveira (02/740 77 98)