Selor screent op een objectieve en wetenschappelijk onderbouwde manier competenties van kandidaten, en zorgt zo steeds voor de juiste match! Op basis van die opgebouwde expertise heeft Selor een eigen screeningsmodel uitgewerkt. Dat bestaat uit 2 modules, die zowel samen als los van elkaar kunnen worden ingezet. Daarnaast beschikt Selor over een uitgebreide testbatterij om de taalcompetenties van medewerkers na te gaan.
Via selectietests, onderverdeeld over 2 modules, bepaalt Selor of kandidaten over de nodige competenties beschikken voor een bepaalde job.
Op basis van de resultaten van de functiespecifieke testen, en na de vergelijking van diploma's en ervaring in het cv, maakt Selor een ‘shortlist’ op met de best gerangschikte kandidaten. Deze indeling wordt gemotiveerd.
Voldoet een kandidaat niet aan de deelnemingsvoorwaarden van je vacature omdat hij of zij niet het gevraagde diplomaniveau heeft? Dan kan hij of zij een instapkaartproef afleggen om zijn ‘eerder verworven competenties’ aan te tonen.
Deze proef bestaat voor 3 niveaus:
De instapkaartproef verloopt via een vast stramien. Deze uniforme aanpak garandeert de kwaliteit en de efficiëntie van de procedure en zorgt ervoor dat alle kandidaten gelijke kansen krijgen. Daarnaast verruim je als organisatie ook je pool aan talent. De instapkaartproef bestaat uit twee computergestuurde proeven: een proef (de situationele beoordelingstest) meet 4 gedragsgerichte competenties en een tweede proef test het abstract redeneervermogen. Wie slaagt voor de instapkaartproef, behaalt de ‘instapkaart’, een officieel certificaat dat 5 jaar geldig is.